Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sommerhuse bør få del i grøn pulje

Tre vestjyske sommerhuskommuner efterlyser grønt energitilskud - udlejerne mærker en stigende efterspørgsel efter energoptimerede sommerhuse
23. JAN 2012 13.41

VARDE / FANØ / RINGKØBING-SKJERN: Varde, Fanø og Ringkøbing-Skjern vil overtale energiministeren til at lade sommerhusejere få del i grøn pulje til energirenovering.

De tre vestjyske kommuner med til sammen 23.000 sommerhuse opfordrer nu i fællesskab energiminister Martin Lidegaard til at lade sommerhusejerne få del i en grøn pulje til at energirenovere huse.

- Udvides ordningen til også at omfatte fritidshuse, der i stigende omfang bliver brugt hele året, vil resultatet både være i overensstemmelse med klimaindsatsen og skabe indtægt. Udlejerne mærker en stigende efterspørgsel efter energoptimerede sommerhuse, skriver borgmestrene Erik Nørreby (V), Fanø, Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern (V) og Gylling Haahr (V), Varde i et fælles brev til ministeren.

Varde Kommune har tidligere bedt Martin Lidegaard sikre sommerhusejere andel i puljen til at energirenovere boliger, som fra 2013 afløser håndværkerfradraget. Ministerens svar var, at der kun vil være tilskud til sommerhuse, der bliver brugt til helårsbeboelse. De 500 mio. kr. i puljen skal bruges på nye vinduer, isolering og nye energiformer i helårshuse, hvor effekten er størst.

Men de tre kommuner opfordrer nu ministeren til at overveje sagen igen.

De henviser til, at det vil styrke den lokale indsats for at renovere store sommerhuse, der sluger meget energi:

- Aktuelt har vi samlet et stort antal håndværkere, arkitekter og rådgivere med henblik på at skabe et modulopbygget koncept til de mange ejere, som gerne vil give turisterne en bæredygtig oplevelse i et energirigtigt sommerhus. Dette og andre initiativer vil ikke have de samme muligheder, hvis ikke der kan søges tilskud, skriver de tre borgmestre.