Vejen ud af den onde spiral med dyre varmepriser, sure forbrugere og massiv negativ omtale for landets ca. 25 dyreste barmarksværker er solvarme og biomasse. Kombineret med en fokuseret indsats på at nedbringe omkostningerne, er vejen banet for en mere bæredygtig drift.
Det fremgår af en rapport, 'Redningsplan - små dyre naturgasfyrede fjernvarmeværker', som Dansk Fjernvarme og Foreningen af Danske Kraftvarmeværker netop har offentliggjort.
De dyre barmarksværker har som regel relativt lange ledningsnet per forbruger, forholdsvis få forbrugere, et forholdsvis højt ledningstab og naturgas som brændsel. Og det sidste kræver et politisk initiativ, hvis værkerne skal kunne investere i biogasanlæg som afløser for et højt naturgasforbrug, fortæller Dansk Fjernvarmes nyhedsbrev.
Redningsplanen kræver også, at værkerne forlænger perioden for afskrivning af ledningsnettet. Men det vil ledningsnettenes levealder fuldt ud berettige til.
mou
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.