Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Søvndal: - Fyr svage skoleledere

De Radikale advarer mod, at Folketinget blander sig i kommunernes opgave med at drive skoler
KORT NYT10. AUG 2011 12.05

Du får en pose ekstra penge og så forventer vi til gengæld, at du forbedrer din skole inden for tre år. Ellers er det ud. Så kontant er budskabet fra Villy Søvndal (SF) til skoleledere på dårligt fungerende skoler i Danmark, hvor integrationen halter, eller eleverne har færre skoletimer end andre steder.

- Jeg kan ikke forestille mig noget andet sted, hvor man år efter år sender elever ud af skolen, som ikke kan klare sig, uden at det får konsekvenser for ledelsen. Det er børnene, det går ud over, siger Villy Søvndal.

Ifølge SF's leder skal forslaget ses som en tilføjelse til den folkeskolesatsning for to milliarder kroner som S og SF vil gennemføre, hvis de vinder valget.

Der er imidlertid ingen opbakning af hente hos De Radikale, som understreger, at det er en kommunal opgave at drive skolerne - og dermed også bestemme, hvem der skal fyres. Og det skal folketinget ikke blande sig i, mener den radikale uddannelsesordfører Marianne Jelved.

- Forslaget ligger meget langt fra det, De Radikale ønsker på folkeskoleområdet. Vi har tillid til, at skoleledelsen og lærerne løser den opgave, de er blevet pålagt. Og så er det op til kommunerne at gøre tilsyn med de enkelte skoler, siger Marianne Jelved.

terp