Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sønderborg holder fast i havneprojekt

BUDGET 2012 Private vækst-initiativer for 160 mio. kr. i de kommende to-tre år står klar
13. OKT 2011 12.06

SØNDERBORG: Planerne for havneprojektet i Sønderborg er nu så langt fremme, at der ligger konkrete private byggeprojekter klar, som betyder private investeringer for op imod 160 mio. kr. de kommende to-tre år, oplyser kommunen.

Oveni skal lægges kommunale udlæg til infrastrukturen. I byrådets budget for 2012 er der afsat penge til at gøre havnen klar til de private byggerier. Pengene bruges til at gøre plads til at opføre nyt kontorbyggeri og nye boliger, og til at renovere kajen, så der bliver etableret cykel- og gangsti langs vandet.

Kommunens udgifter i 2012 er samlet budgetteret til 6,5 mio. kr. til omlægning af Nørre Havnegade og 14,45 mio. kr. til renovering af kajen.

De 160 mio. kr. i vækst-initiativer, som Havneprojektet har stået bag, omfatter to private boligblokke og et stort privat kontorfællesskab. Næste år følger så høringen om multikulturhuset.

Tidligere borgmester Jan Prokopek Jensen (S) var fadder til projektet ved præsentationen i 2008. Han siger:

- Ved præsentationen af hele Gehry-planen i oktober for tre år siden var min udmelding som borgmester, at et enigt byråd står bag de næste mange års investeringer på havnen, og at krisen i samfundet ikke skulle spænde ben for Havneprojektet. Det mål forfølger vi.

Kommunens udgifter til Havneprojektet næste år er derfor også at betragte som et 'lån', for pengene kommer tilbage fra grundsalg. Så kommunens udgifter kan sammenlignes med, at kommunen byggemodner til almindelige parcelhusgrunde og får pengene ved grundsalg.

Udenfor Havneprojekts regi har byrådet med budgettet vedtaget at udskyde andre projekter et år eller to.

Ilustration: Gehry Partners