DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Sønderborg bliver grøn ven med kinesisk millionby

Sønderborg bliver grøn ven med kinesisk millionby

Baoding i Kina og Sønderborg Kommune styrker klima- og erhvervssamarbejdet ved at indgå et Friendship City partnerskab

SØNDERBORG: Baoding og Sønderborg tager næste skridt og forankrer deres klima- og erhvervssamarbejde i et formelt 'Friendship City'-samarbejde mellem de to byer, som åbner nye muligheder for et omfattende samarbejde inden for klima og energi, social udvikling, kulturel og uddannelsesmæssig udveksling og turisme.

Startskuddet til samarbejdet mellem de to byer blev affyret af Verdensnaturfonden (WWF) i 2008, og en partnerskabsaftale blev underskrevet i oktober 2010. Formålet med samarbejdet er at udveksle best practices inden for klimaløsninger og give stærke rammer for fælles udvikling, som også skal inddrage erhvervslivet.

- Baoding er med helt i front i forhold til bestræbelser på at nedbringe CO2 og kendt som Kinas 'Electric Valley', ligesom byen har taget føringen i Kina med hensyn til at skabe nye teknologier og nye grønne virksomheder. Dette er et perfekt match til Sønderborgs ProjectZero og vores partnerskab med Lean Energy Cluster. Jeg tror og håber, det nye Friendship City-partnerskab vil styrke indsatsen i de to byer, når det handler om at føre an inden for klimarigtig udvikling, vækst i erhvervslivet og arbejdspladser, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), borgmester i Sønderborg.

Og i Baoding supplerer viceborgmester Ma Yufeng den danske borgmester.

- Vi er meget imponerede over Sønderborgs CO2-vision og over, hvad Sønderborg allerede har nået i 'ZERO'-udviklingen. Der er mange eksempler, vi kan lære af. Baoding har samme målsætning som Sønderborg om vækst med lavt CO2-forbrug. Vi kan nå større mål og etablere mere omfattende og bredt samarbejde med en formelt Friendship City-aftale.

Klima krydser landegrænser
- Samarbejdet mellem Baoding og Sønderborg viser, at fremtidens klimaløsninger skal skabes i et tæt samarbejde på tværs af geografiske og kulturelle grænser. Udfordringerne overskrider nemlig grænser - ligesom den viden, der skal besvare spørgsmålene, siger Gitte Seeberg, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden i Danmark.

Det nye Friendship City partnerskab vil formelt blive fejret i april 2012, hvor en delegation fra Sønderborg, ledet af borgmester Aase Nyegaard, vil besøge Baoding for på borgmester- og erhvervsniveau at markere det nye partnerskab.

Fakta om Baoding

  • Baoding ligger 140 km syd for Beijing i den centrale hovedstadsregion, har en befolkning på over 11 mio. og et stærkt erhvervsliv.
  • Baoding har erhvervsmæssige og teknologiske styrkepositioner på områderne: vedvarende energiteknologi, biler og tekstiler. Byens stærke kompetencer inden for vedvarende energiløsninger er samlet i China Electric Valley klyngen.
  • Yingli, der er markedsførende globalt inden for solcellepaneler og noteret på NYSE, er et godt eksempel på Baodings nye virksomheder. Yingli beskæftiger 17.000 medarbejdere rundt om i verden. Baodings kommunale myndigheder satser stærkt på klimatiltag med fokus på hurtigere omdannelse af økonomiske vækstmønstre. 

Fakta om Sønderborg:

  • Sønderborg i det sydlige Danmark har 77.000 borgere og et omfattende erhvervsliv med fokus på energi- og klimaløsninger.
  • Kommunen har i 2007 etableret ProjectZero som et offentlig-privat partnerskab, der har til formål at skabe et CO2-neutralt Sønderborg inden udgangen af 2029.
  • Danfoss med hovedsæde i Sønderborg er ledende på verdensplan inden for klima- og energiteknologiske løsninger og aktiv partner i Lean Energy Cluster. Danfoss beskæftiger worldwide 28.000 medarbejdere og har Kina som sit 'andet hjemmemarked'.

Foto: http://www.flickr.com/photos/kouchi/1171673523/sizes/z/in/photostream/

lcl