Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Socialpædagoger stemmer ja til OK

OK 11 85 pct. af de afgivne stemmer lød på et ja, men blot 26. pct af medlemmerne stemte
KORT NYT31. MAR 2011 11.11

Socialpædagogerne har i dag sagt klart ja til fornyelsen af overenskomsten. 85 procent af de medlemmer, der stemte, satte kryds ved ja, mens ca. 15 procent sagde nej til overenskomstforliget.

Socialpædagogernes medlemmer har nu stemt og sagt ja tak til overenskomstresultatet OK11. Den nu vedtagne overenskomst gælder fra 1. april 2011.

Socialpædagogernes formand Benny Andersen er meget tilfreds med medlemmernes klare ja:

- Jeg er rigtig glad for, at et stort flertal af medlemmerne har accepteret den aftale, vi har indgået. Det er jo altafgørende, at der er opbakning til overenskomsten. Vi vidste jo på forhånd godt, at der denne gang ikke var det store at hente ved forhandlingerne. Men på trods af det, synes jeg vi har en del at være tilfredse med. Vi fik hentet den særlige pædagogpulje på 19 millioner kroner, som kan være med til at rette op vores ligelønsproblem. Vi valgte, at bruge vores andel af puljen til løntrin, for at fremtidssikre lønsystemet for vores medlemmer. OK11 gav desuden en fastholdelse af ordningen med seniordage, og vi fik forhandlet en særlig tryghedspulje hjem. Så alt i alt synes jeg vi må betegne aftalen som det muliges kunst. Og det har medlemmerne nu kvitteret for, og det er jeg glad for

Stemmeprocenten var denne gang noget lavere end normal - 26 procent - det tilskriver Benny Andersen det faktum, at der er tale om en kriseaftale, som ikke rummer de store overraskelser for medlemmerne.

- Det kan da godt ærgre mig, at der ikke er flere af vores medlemmer end 26 procent, der har valgt at afgive deres stemme, men jeg tror det afspejler den virkelighed, aftalen er en del af. 

ka