Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Socialbudget med automatik i Aarhus

BUDGET 2012 Borgmesteren ønsker op til de afgørende budgetforhandlinger at det sociale område får tilført penge i takt med befolkningsudviklingen
KORT NYT22. SEP 2011 6.18

AAARHUS: Når borgmester Jacob Bundsgaard (S) torsdag går til budgetforhandlinger, er det  med et ønske om, at socialområdet i fremtiden automatisk får flere penge, når der kommer flere borgere. Den automatik er der i dag på børne-, unge- og ældreområdet, mens socialområdet må klare sig med det én gang bevilgede. Det fortæller Jyllands Posten.

- Det handler om, at Aarhus Kommune vokser med 4.000-5.000 indbyggere i disse år. Nogle af dem har brug for en hånd på socialområdet, og det kræver ressourcer, siger Aarhus-borgmesteren til avisen.

SF støtter forslaget, mens det borgerlige mindretal i byrådet ikke på forhånd vil afvise borgmesterens ønske om ny budgetmodel. Byrådet har allerede besluttet at friholde socialområdet for besparelser i 2012 og 2013. Områdets budget er dog 72 mio. kr. lavere i 2012 end i år, fordi nogle puljemidler udløber, og tidligere besparelser udmøntes.

mou