Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Administration skal holde hårdt for i Aarhus-budget

BUDGET 2012 Op mod en tredjedel af de kommende besparelser i kommunen vil blive placeret på de administrative funktioner, viser gennemgang af spareforslagene
19. SEP 2011 13.19

AARHUS: Aarhus Kommune har nu løftet sløret for flere detaljer i budgetlægningen for perioden 2012-2015. Magistraten har i dag offentliggjort forslag til driftsreduktioner forud for de politiske forhandlinger, som indledes torsdag 22. september.

En gennemgang af forslagene viser, at omkring en tredjedel af bespa-relserne foreslås placeret på de administrative funktioner. Se tabellen nedenfor.

For budgetår 2012 lyder besparelseskravet på 220 millioner og heraf foreslår embedsmændene, at administration står for de 54 millioner svarende til 24 pct.

Frem til 2015 stiger sparekravet og ender på 309 millioner. Heraf foreslås administrationen over de tre år at bære 30, 32 og 32 procent. 

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) siger:

"Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes Magistraten at finde omkring en tredjedel af besparelserne på administrationen. På den måde undgår vi i størst muligt omfang at spare på de helt borgernære funktioner i forhold til vores ældre, børn og udsatte grupper.

Alligevel understreger borgmesteren, at besparelserne naturligvis vil kunne mærkes af borgerne:

- Med de økonomiske udfordringer vi står over for, må vi også sige ligeud, at det vil betyde et lavere serviceniveau på nogle områder - der desværre ikke nogen vej udenom. Det må byrådet, rådmændene og borgmesteren påtage sig ansvaret for, siger Jacob Bundsgaard.

Som nævnt finder de politiske forhandlinger om budgettet sted 22. og 23. september. Byrådets 2. behandling af budget 2012 sker 13. oktober.

mou

Besparelsesforslagene kan ses her