Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Smittetrykket falder til 0,7 i genåbningen

Smittetrykket er i begyndelsen af maj faldet til 0,7 fra 0,9 trods genåbning, oplyser Statens Serum Institut.
12. MAJ 2020 6.49
TEMA: Corona

På trods af genåbningen er smittetrykket siden slutningen af april faldet fra 0,9 til 0,7. Det viser den seneste måling fra Statens Serum Institut, SSI. Den dækker over perioden 1. til 7. maj.

Smittetrykket er et udtryk for, hvor mange andre en person med coronavirus smitter. Hvis det er 0,9, betyder det, at en person med coronavirus gennemsnitligt smitter 0,9 andre.

- Det viser, at epidemien stadigvæk ser ud til at klinge af, hvis vi fortsætter på den måde, vi gør nu. Det ser ikke ud til, at den første genåbning har vist sig på smittetrykket endnu, siger Tyra Grove Krause, der er overlæge og afdelingschef i SSI.

Smittetryk er gået op og ned

Den kritiske grænse for smittetrykket er 1,0. Er smittetrykket over, er det udtryk for, at epidemien accelererer. Er det under, er det udtryk for, at epidemien aftager.

Under coronakrisen er smittetrykket gået op og ned. I marts var det helt oppe over 1,0. I midten af april stabiliserede det sig på 0,6. Og de første uger efter genåbningens fase 1 steg det sidst i april igen til 0,9. Og ifølge SSI kom det helt op på 1,0 mellem 22. og 24. april.

Der er flere måder at beregne smittetrykket på. Statens Serum Institut har valgt at estimere det ud fra antallet af coronarelaterede indlæggelser. Det er, fordi det vurderes at være mindre påvirket af ændringer i, hvor mange og hvem man tester. Tallene er behæftet med usikkerhed, oplyser SSI.

Statens Serum Institut forventer fremover at opdatere Danmarks smittetryk ugentligt.

Ritzau