DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Synlig effekt af vacciner:
Smitte og dødsfald dykker på plejehjem

47 beboere på 22 plejehjem blev testet positiv i sidste uge.

Da de første plejehjemsbeboere blev vaccineret mellem jul og nytår, steg antallet af smittede beboere voldsomt, og det samme gjorde antallet af dødsfald blandt beboerne, som var testet positiv inden for de seneste 30 dage.

Men nu ser vaccinationerne endelig ud til at slå igennem på smittetallene. I sidste uge blev 47 plejehjemsbeboere testet positiv, og det er det laveste antal siden starten af november, fremgår det af en ugentlig opgørelse fra Statens Serum Institut.

Også antallet af coronarelaterede dødsfald på plejehjem faldt, dog kun til 37 eller samme niveau som midt i december. Der vil naturligt være en forsinkelse fra antal smittede til antal dødsfald, og derfor må antallet af dødsfald forventes at fortsætte faldet de kommende uger.

De 47 smittede beboere i sidste uge blev fundet på i alt 22 plejehjem. Heraf ligger de ti i Region Hovedstaden, mens Sjælland og Syddanmark havde hver fem plejehjem med smitte og Midtjylland og Nordjylland hver et. 

85 pct. af plejehjemsbeboerne er nu færdigvaccineret, og yderligere otte pct. har fået det første vaccinestik.

Blandt de ansatte på landets plejehjem blev 109 personer i sidste uge testet positiv. Ugen før var det 196.

Til sammenligning blev 86 ansatte i dag- og andre institutioner testet positiv i sidste uge, og det samme gjorde 71 ansatte på grundskoler.