Sløj start for vælgererklæringer til Folketingets nyeste parti Fremad
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Sløj start for vælgererklæringer til Folketingets nyeste parti Fremad

Simon Emil Ammitzbøll-Billes nye parti har nået blot 1.593 underskrifter på en lille måned siden dets stiftelse.
2. DEC 2019 11.29

FOLKETINGET: Hvis det tidligere LA-folketingsmedlem og -minister Simon Emil Ammitzbøll-Bille havde håbet på en kickstart for indsamlingen af vælgererklæringer til sit nye parti Fremad, så må dagens status fra Indenrigsministeriet være en slem skuffelse. Blot 1.593 underskrifter er det blevet til på en lille måned.

Det rækker til en fjerdeplads med færre end de 2.253 underskrifter til Borgernes Folkeparti på tredjepladsen, 6.789 til Kristendemokraterne på andenpladsen og de 8.962 underskrifter, der giver Veganerpartiet førerpositionen.

Indenrigsministeriet offentliggør hver måned den aktuelle status for vælgererklæringer. Nye partier skal indsamle underskrifter svarende til det antal stemmer, et folketingsmandat i gennemsnit kostede ved seneste folketingsvalg. Efter FV19 er antallet 20.182.

Nye partier har 18 måneder til at indsamle det nødvendige antal vælgererklæringer, forstået på den måde, at når der er gået 18 måneder siden starten, begynder de ældste at blive forældet, og så skal der indsamles endnu flere i et tempo, der er højere, end hvor hurtigt der sker forældelse.

Hvis eller når det lykkes et parti at nå det krævede antal, er opstillingsberettigelsen i hus frem til førstkommende folketingsvalg, dog mindst 18 måneder.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev