Slagelse vil skabe åbenhed om kommunale indkøb

Ønsket om mere gennemsigtighed, end lovgivningen kræver, får Slagelse til at lave offentlige oversigter over største leverandører.
16. MAJ 2021 11.47

SLAGELSE: I dag sikrer lovgivningen, at kommunernes indkøb skal konkurrenceudsættes, så borgerne får mest for deres skattepenge. Men i Slagelse Kommune er det ikke nok, og kommunen vil gerne øge gennemsigtigheden, så både borgere og virksomheder kan få bedre indtryk af konkurrencen og de valgte leverandører. Det skriver kommunen.

Det nye tiltag med mere åbenhed i indkøbene er en del af kommunens indkøbspolitik. Allerede sidste år var det muligt at se de 25 leverandører, som kommunen handler mest med. De 25 største leverandører kunne også ses inden for bygge- og anlægsområdet, og i år udvides det også til områderne Sundhed, Pleje og Vikarer og Uddannelse, Kurser og Forplejning.

- Den model, vi har valgt, giver så meget åbenhed, som vi kan, under hensyntagen til offentlighedslov, udbudslov, tilbudslov, konkurrencelov og de mange andre regler, der er på området. Slagelse Kommune er os bekendt den eneste, der har en sådan åbenhed, siger Henrik K. Larsen, der er indkøbs- og forsikringschef.

Oversigterne over leverandører opdateres hver måned, og både månedens og det samlede forbrug registreres. Erhvervs- og Teknikudvalget, der står bag tiltaget, håber, at det kan være med til at komme mytedannelse til livs, og lokale leverandører får bedre overblik og mulighed for at byde ind.

mh