Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skraldebil klarer fire typer affald

Herlev Kommune er i øjeblikket i gang med at teste en skraldebil, som skal hente fire typer af skrald i løbet af én afhentning
KORT NYT20. JUL 2011 7.00

HERLEV: En forsøgsordning med helt ny type skraldebil skal være med til forbedre skraldemændenes arbejdsmiljø og sikre et bedre miljø med sortering af affaldet. Skraldebilen er indrettet med fire kamre til forskellige former for affald.

- Grundprincippet er, at man har en beholder stående per husstand, og den er opdelt i fire rum. Der har du mulighed for at proppe fire forskellige typer affald i. Denne bil er i stand til at tømme alle fire fraktioner på samme tid og holde dem adskilt fra hinanden, siger Claus Barslund til Ingeniøren. Han er direktør i M. Larsen; firmaet der ejer den nye renovationsbil.

Princippet i den nye type bil er det samme som i en almindelig renovationsvogn, hvor affaldsbeholderen bliver løftet ved hjælp af en lift. De nye affaldsbeholdere indeholder også fire rum, og liften er sådan indrettet, at de to øverste rum åbner først og læsser af i de øverste kamre, og derefter bliver de to nederste rum læsset af i de nederste kamre. Først derefter går komprimeringen af affaldet i gang.

Forsøget bliver kørt i et samarbejde mellem Herlev Kommune og Vestforbrændingen.

krn