Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skoleuniformer, flydende rådhuse og gin&tonics under sagsbehandlingen

dknyt's redaktion har samlet en lille stak af gårsdagens aprilsnar'er fra den kommunale verden
2. APR 2012 0.29

Af Lærke Cecilie Lindegaard, [email protected]

BORNHOLM / ESBJERG / 'KOMMUNEN' / KØBENHAVN / LOLLAND:
Her kommer et uddrag af tre af de gode, gakkede og gækkende historier fra 1. april.

Esbjerg-politikere indfører skoleuniformer
Når folkeskolerne i Esbjerg Kommune slår dørene op til et nyt skoleår til august, vil skolegårdene være fyldt med røde og blå farver.

Kommunalpolitikerne fra V og S har nemlig i enighed besluttet at indføre skoleuniformer på samtlige kommunalt ejede folkeskoler.

- Jeg har været rundt på skoler i mange lande, hvor eleverne går med uniform, og jeg synes, det signalerer noget meget positivt, siger formand for børn- og familieudvalget Hans Erik Møller til Jyske Vestkysten.

Også borgmester Johnny Søtrup (V), glæder sig til at se den nye regel træde i kraft til august:

- Det kan være med til at udglatte nogle sociale forskelle. Nogle familier har måske ikke råd til at give deres barn det sidste nye tøj, og det problem kan løses med uniformer, siger borgmesteren.

Uniformernes farvekombination er et kompromis mellem S og V.

Mail fra Karin fra Kommunen, der skriver fra adressen: [email protected] Sendt til dknyt's redaktion.
Kære alle, Jeg har gennem længere tid været opmærksom på at vores alkoholpolitik ikke været afstemt min forbrugsprofil. Samtidigt er der fra borgmesterens, ministeriets og ikke mindst Anders' side været et udtalt ønske om at kunne profilere sig selv offentligt, ved at enkelte borgere får medhold i deres sager. Jeg er, som i alle ved, både en Ja-siger og en holdspiller. Derfor har jeg besluttet at fra og med i dag vil jeg afstå fra G&T i arbejdstiden og lade borgernes behov styre min sagsbehandling.

Knus Karin

Borgerlisten foreslår flydende rådhus
Nu når Villum Clausen (katamaran opkaldt efter den bornholmske frihedskæmper Villum Clausen, f. 1630, red.) alligevel ligger i havnen, mener Borgerlisten, at den er oplagt til at bruge som nyt rådhus, der så kan sejle rundt til alle øens borgere. På den måde opfylder vi også visionen om at kommunen skal komme til borgeren, fremfor at borgeren skal komme til kommunen.
Problemet med parkeringspladser er også løst, det kræver kun lidt opmarch båse de forskellige steder. De kan sikkert financières med de manglende 10 millioner fra staten, skriver borgerlistens Bjarne Kristiansen i en mail i går, ifølge TV2 Bornholm.

Gyngeturen laver strøm til børnehaven
En gyngetur er ikke bare god motion for børnene i København. Det er også en overset energi-ressource, men det vil kommunen nu udnytte.

Derfor har 18 institutioner i København fået installeret dynamoer på gyngestativerne. Målsætningen er, at der hver dag skal gynges mindst fire timer på hver gynge på legepladsen. Det betyder, at pædagogerne indimellem kræver, at børnene snupper en gyngetur.

Børne- og ungeborgmester, Anne Vang (S), vil i første omgang forsøge at udbrede projektet til samtlige københavnske daginstitutioner, men på sigt mener hun, at andre offentlige institutioner kunne få glæde af projektet.

- Nu går vi foran i børne- og ungeforvaltningen, men jeg tror også, at plejehjem eller andre institutioner meget oplagt kunne lære af os. Der skal man selvfølgelig se på at friholde de hofteopererede, siger Anne Vang til DR København.

Obama kommer til Lolland
Ifølge DR Sjælland kommer verdens mest magtfulde mand til sommer til Lolland for som led i præsidentkampagnen, for at se nærmere på Lollands grønne energi.

Borgmester i Lolland, Stig Vestergaard (S), er selvfølgelig ovenud tilfreds – men siger, at man nu skal have udvidet landingsbanen i Holeby, så Air Force One kan lande der.

Skorsten skal have kæmpevindmølle på toppen
Balladen om direktørfyringen i DONG Energy kan resultere i et nyt, markant vartegn i Esbjerg.

Den høje skorsten på kraftværket Vestkraft står optimalt ift. vestenvinden – og højden kan udnyttes til at producere vindenergi. Ved at udstyre skorstenen med et møllehus og vinger, kan selve skorstenen fungere som vindmølle. Dermed sparer man udgiften til selve tårnet. Vindmøllen spændes simpelthen på skorstenen.

Planerne har tidligere været droppet, men efter at have sparet et større millionbeløb på fyringen af direktøren, er der nu blevet råd til skorstensmøllen på Vestkraft, skriver DR Esbjerg.

For at falde ind i omgivelserne og blandt andet matche farverne i solnedgangen i vest, overvejer DONG at forgylde møllevingerne. Det afhænger dog af udfaldet af de kommende retssager mod højt lønnede direktører i firmaet.

Hørsholm indfører betalingsring
Det skal koste at køre ind i Hørsholm. Derfor indføres der fra årsskiftet en betalingsring, så alle udefrakommende skal lægge et beløb for at køre ind i kommunen.

I første omgang bliver det i form af en bom ved sneglen, hvor bilerne kører fra Helsingørmotorvejen ned på rundkørslen ved Isterødvejen, bekræfter borgmester, Morten Slotved (K), overfor Ugebladet Hørsholm. Han afslører, at forhandlingerne om ringen har stået på et stykke tid.

- Det har været en meget let beslutning at træffe. Vi går jo ind for noget for noget i Hørsholm. Jeg forventer, at alle 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer er med, og jeg har derfor bedt administrationen om at gå i gang med sagen, så vi efter planen kan begynde at tjene penge ved årsskiftet, siger Morten Slotved.

Indtægterne skal gå til at dække de 17 mio. kr., som Hørsholm ifølge regeringens plan skal betale til udligningsreformen.

Foto: Flickr