Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Skolerne vil hoppe op og ned ad ranglisten

Ministeriets baggrund for at udpege de bedste og dårligste skoler holder ikke, mener forskningsleder fra AKF
KORT NYT15. AUG 2011 13.45

Kun én pct. af skolerne ligger stabilt blandt den bedste henholdsvis den ringeste femtedel fem år i træk, det har forskningsleder Beatrice Schindler Rangvid dokumenteret. Undervisningsministeriet ranglister nu skoler ud fra kun ét års karakterer.

- Afgangskaraktererne på den enkelte skole svinger fra år til år, så man bør i det mindste tage et gennemsnit over i hvert fald tre år, siger forskningslederen ved AKF til Folkeskolen.

Hun mener generelt, at et socialt korrigeret karaktergennemsnit giver et mere retvisende billede af, hvad skolen kan, end karaktergennemsnittet alene, og derfor også, at de socialt korrigerede tal bør offentliggøres. Men at tolke på dem for et enkelt år og på den baggrund udpege de bedste og de dårligste skoler er at trække det for hårdt op i forhold til, hvad den statistiske metode kan bære.

Hun kritiserer også, at ministeriet tager skoler med på ranglisten, som kun har haft fem elever til prøve, og at man tager efterskolerne med på en rangliste over skolekvalitet, når de kun har haft eleverne i 9. og eventuelt 8. klasse.