Skoler skal undervise elever online de næste to uger

Skolerne skal tilbyde fjernundervisning i det omfang, de kan, siger undervisningsministeren ved et pressemøde.
13. MAR 2020 6.09
TEMA: Corona

Udgangspunktet er, at undervisningen for skoleelever fortsætter de næste to uger, selvom eleverne ikke skal være på skolerne for at mindske smittespredningen af coronavirus.

Undervisningen kommer i stedet, så vidt det er muligt, til at foregå online, mens skolerne er lukkede fra på mandag i foreløbig to uger. Det siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) på et pressemøde torsdag aften.

Forældre har altså ikke pligt til at hjemmeundervise deres børn.

- Undervisningspligten varetages uforandret af dem (skolerne, red.), der har haft den indtil nu. 

- Skolerne er forpligtet til at tilbyde fjernundervisning i det omfang, de kan, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Ingen erstatningsundervisning
Hun vil ikke gå ind i spekulationer om, hvorvidt lukningen af skolerne kommer til at vare længere end 14 dage. Det er for tidligt at vurdere, siger børne- og undervisningsministeren.

Det ligger som udgangspunkt ikke i kortene, at skoleelever senere vil blive tilbudt den undervisning, de går glip af.

- Udgangspunktet er, at der ikke kommer erstatningsundervisning, siger Pernille Rosenkrantz-Theil og tilføjer, at man er klar til at se på særlige foranstaltninger for eksempelvis 9. klasseelever, der skal til eksamen til sommer.

På daginstitutionsområdet oplyser ministeren, at forældre ikke skal forvente at få penge tilbage, selv om de betaler til daginstitutioner, der ligeledes lukker fra på mandag og mindst 14 dage frem. Der bliver dog etableret nødpasningsordninger.


Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev