DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Skive uddanner medarbejdere i at stoppe partnervold

Vold i hjemmet er et stigende problem, som Skive Kommune nu går aktivt ind i at bremse.

SKIVE: Skive Kommune går nu aktivt ind i kampen mod vold i hjemmet.

Alle kommunens medarbejdere, der har kontakt med borgere, får et sæt retningslinjer, der skal hjælpe dem med at spotte borgere, der bliver udsat for vold, skriver DR Midt og Vest.

Retningslinjerne er lavet i samarbejde med foreningen Lev Uden Vold, som arbejder med personer, der er udsat for vold i de nære relationer.

- De situationer kan være vanskelige at håndtere. Det kan være svært at vide, hvordan man som medarbejder skal møde borgeren og vejlede dem i at komme i forbindelse med nogen, der kan hjælpe. Her kan de bruge de nye retningslinjer, siger Heidi Becker Rasmussen, socialchef i Skive Kommune, til DR Midt og Vest.

Beskedent fokus

For cirka to år siden lavede Lev Uden Vold en kortlægning af partnervold og vold i familien. Den viste, at langt de fleste kommuner har et beskedent fokus på området og ikke uddanner medarbejdere til at spotte volden tidligt.

- Volden opdages sent. Typisk når en kvinde tager på krisecenter, siger chefkonsulent Helene Oldrup fra Lev Uden Vold til DR Midt & Vest.

Hun ser derfor gerne, at flere kommuner gør som Skive og uddanner de kommunale medarbejdere til at spørge på den rigtige måde.

- Mange voldsramte skammer sig eller er bange for at sige, at de lever med vold. Det er vigtigt at have et vedvarende fokus og skabe en tilgængelighed, så borgeren føler sig tryg til at tage en snak om det, siger Helene Oldrup.

På landsplan blev rundt regnet 33.000 kvinder og 19.000 mænd sidste år udsat for vold af en partner.

ak