Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SKI truer ingeniører og arkitekter

Nye regler for ingeniør- og arkitektopgaver hos SKI kan tvinge små virksomheder til at dreje nøglen om
KORT NYT22. JUL 2011 13.56

Statens og Kommunernes Indkøbsservices (SKI) planer om nye retningslinjer for udbud af ingeniør- og arkitektopgaver er en trussel mod små virksomheder. Sådan lyder meldingen fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) og arkitektforeningen Danske Ark, skriver dagbladet Børsen.

SKI ønsker at dele landet op i to regioner, nemlig Øst og Vestdanmark, i forbindelse med en ny rammeaftale. FRI og Danske Ark ønsker stik modsat, at landet dele op i mange små områder. Det skyldes, at små virksomheder ikke vil have en chance, hvis de skal kunne levere til hele Jylland og dermed må overlade opgaven til større virksomheder.

- På grund af det store geografiske område, SKI lægger op til, vil små virksomheder ikke kunne være med, siger Preben Dahl, chefjurist i Danske Ark.

FRI og Dansk Ark har ikke indtryk af, at SKI er åbne over for deres kritik.

- Der bliver ikke lyttet, og man risikerer at få skabt et udbud, der ikke matcher leverandørerne og ikke matcher de kunder, der skal trække på ydelsen, det vil sige de offentlige bygherrer, siger Henrik Garver, direktør i FRI, til Børsen.

krn