Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SKI: Ja, elektricitet kan købes uden EU-udbud

Men SKI advarer dog om, at det ikke gælder i alle tilfælde, og at ansvaret i sidste instans ligger hos ordregiveren

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er netop er kommet med en vejledende udtalelse om ordregivende myndigheders køb af elektricitet

SKI bemærker, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens udtalelse ikke indeholder en vurdering af, hvordan elhandelsselskaberne i praksis sikrer dette over for den offentlige kunde. Det vil i sidste ende være den ordregivende myndigheds ansvar, at forudsætningerne for anvendelsen af undtagelsesbestemmelsen reelt er opfyldt ved det konkrete køb.

Offentlige indkøbere vil fra starten af 2012 have mulighed for at benytte SKI's kommende rammeaftale på elektricitet som en nem indgangsvinkel til det ofte svært gennemskuelige el-marked. Brug af rammeaftalen vil samtidig sikre, at det juridiske fundament for købet er i orden, herunder at EU-udbudspligten er løftet korrekt. SKI forventer desuden, at rammeaftalen vil kunne tilbyde elektriciteten til en konkurrencedygtig pris, da det samlede indkøbsvolumen på området er meget stort. Dette skaber et godt grundlag for konkurrenceudsættelse af området, skriver SKI i en pressemeddelelse.

lcl