DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sjællandsk sammenhæng i psykiatrien

Sjællandsk sammenhæng i psykiatrien

Region og kommune skal samarbejde i kommende psykiatrisygehus i Slagelse
5. JUL 2012 8.14

SLAGELSE / SJÆLLAND: I 2014 står et nyt psykiatrisygehus i Slagelse klar til at tage imod patienter fra hele Region Sjælland. Slagelse Kommune og Region Sjælland har netop indgået en aftale om et udviklingsarbejde, der skal sikre sammenhængende patientforløb til gavn for borgerne i alle regionens kommuner, oplyser kommunen.

- Det nye psykiatrisygehus i Slagelse er en enestående mulighed for at lave sammenhængende patientforløb og sikre, at borgerne får den bedst mulige hjælp og behandling på tværs af region og kommune. Det har vi stort fokus på i vores arbejde med at modernisere og udbygge psykiatrien i Slagelse Kommune til fremtidens udfordringer, siger Jørgen Andersen (SF), formand for handicap- og socialpsykiatriudvalget i Slagelse.

- Formålet er at opnå de bedst mulige sammenhængende forløb i forhold til tidlig opsporing af borgere med psykiske problemer, i den psykiatriske behandling og efterfølgende i forhold til støttefunktioner og jobtilbud. Vi ser store muligheder i at få bedre og større sammenhæng i viden og løsninger, forklarer Kirsten Devantier (V), formand for psykiatri- og socialudvalget i Region Sjælland.

Samarbejde med forskning
Fem medarbejdere, der tilknyttes i en ny fælles udviklingsenhed, får til opgave at sikre kvalitet og sammenhæng i patientforløb, læring og generere ny viden. Der skal ligeledes etableres et samarbejde med forsknings- og uddannelsesinstitutioner på området.

- Vi kommer til at definere en helt ny fælles dagsorden, og det ser jeg meget frem til. Håbet er også, at der bliver en positiv spin off-effekt for både det private erhvervsliv og kommunens mange uddannelsesinstitutioner. Vi ønsker maksimal gevinst og fordel for patienter, borgerne og omgivelser af at få en stor og attraktiv arbejdsplads til vores kommune, siger Jørgen Andersen.

ka