Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sjællandsk ledighed stiger - i hele landet falder den

Sjællandsk ledighed stiger - i hele landet falder den

Opdelt på landsdele er ledigheden på Fyn fortsat den højeste, men den stiger både på Østsjælland og Vest- og Sydsjælland
27. APR 2012 7.00

Af Knud Abildtrup, [email protected]

Den landsdækkende ledighed er faldet med 608 personer fra februar til marts. Men i den ellers glædelige udvikling er der to landsdele, der peger den modsatte retning: Østsjælland, hvor bruttoledigheden er gået fra det ellers lave niveau på 4,9 til 5,0. Og på Vest- og Sydsjælland, hvor det noget højere arbejdsløshedstal nu er vokset fra 6,8 til 6,9 pct.

Ved sidste månedsskifte havde Fyn overhalet København, når det gælder flest ledige, og den status beholder landsdelen denne gang med uændret 7,7 pct., mens København er dalet fra 7,6 til 7,5 pct. Også Østjylland er dalet - fra 5,6 til 5,5 pct.

Allerlavest i ledighed ligger ikke overraskende den nordsjællandske landsdel, hvor procenten fortsat er nede på 4,5. Under landsgennemsnittet på 6,2 ligger også Østsjælland på 5,0, Vestjylland med 5,3, Østjylland med 5,5, Sydjylland med 5,7 samt Københavns Omegn på 5,9.

Det er således seks af de 11 landsdele, Danmarks Statistik deler kongeriget op i, der trækker ledigheden ned, mens de fem andre trækker opad. Bornholm ligger lige efter Fyn og København med 7,3 pct. 

Foto: Colourbox