Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sjælland svindlet af jordemoder og fødeklinik

Region blev ført bag lyset ved fødekliniks angivelse af fostres aldre, fastslår Retten i Næstved.
3. JUN 2020 6.22

SJÆLLAND: En jordemoder og en fødeklinik er tirsdag blevet fundet skyldige i en stribe tilfælde af bedrageri over for Region Sjælland. Retten i Næstved har idømt jordemoderen otte måneders betinget fængsel og 150 timers samfundstjeneste.

Foruden bedrageri er hun også fundet skyldig i dokumentfalsk. Samtidig er fødeklinikken, som er et anpartsselskab, blevet idømt en bødestraf på 200.000 kr.

Den usædvanlige sag har været behandlet under flere retsmøder, og såvel klinikken som jordemoderen har nægtet sig skyldige. I tiltalen mente anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der var begået bedrageri i 26 tilfælde. Den påstand har domsmandsretten erklæret sig enig i på nær tre tilfælde.

Har fundet sted 2014-2016

Kriminaliteten blev begået, da klinikken skulle afregne for levering af graviditetsundersøgelser, fødselsforberedelse og ydelser for fødsels- og barselshjælp. I en række tilfælde blev der afregnet til en fejlagtig og for høj takst.

Desuden sendte klinikken otte gange to fakturaer for præcis den samme ydelse. Klinikken indsendte også i seks tilfælde blanketter med falske underskrifter.

Der var ikke tilstrækkeligt med beviser for, at kvinden vidste besked om de fejlagtige fakturaer, skriver retten på sin hjemmeside. Men hun er ansvarlig for den manglende kontrol, og hun accepterede risikoen for, at regionen fik fejlagtige fakturaer.

Klinikkens gevinst ved lovovertrædelserne var i alt 295.500 kr.

Bedrageriet fandt sted fra 2014 til 2016. Den lange sagsbehandlingstid siden da er en del af begrundelsen for, at kvinden undgår en ubetinget frihedsstraf, oplyser retten om afgørelsen.

Ritzau