dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sjælland indhenter coronapuklen

Region Sjælland nærmer sig målet om at indhente de ventelister, corona medførte i foråret.
22. SEP 2020 12.50
TEMA: Corona

SJÆLLAND: Coronakrisen udskød mange planlagte operationer og undersøgelser. i Region Sjælland er man godt i gang med at arbejde puklen ned og har indtil videre fjernet ca. 2.8000 operationer og 56.000 aftaler fra ventelisten. Det oplyser regionen.

Dermed resterer der ca. 1.700 operationer og 12.000 aftaler, som er afviklet inden nytår, hvis alt går vel.

- Vi knokler videre, og det ser rigtig fornuftigt ud med at få indhentet det tabte fra foråret, så vores patienter kan komme til så hurtigt til som muligt. Men det er klart, at vi er meget afhængige af udviklingen med corona og en eventuel bølge to. Hvis vi bliver nødt til at gå ned i aktivitet igen for at behandle patienter for corona og sænke risikoen for smitte, kan vi stå i en helt anden situation i løbet af efteråret, siger Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland.

Samarbejde med privathospitaler og ventelisteprojekter

Udrednings- og behandlingsretten genindføres pr. 1. januar, og her forventer regionen at have høvlet hele puklen af. Forretningsudvalget i Region Sjælland besluttede i april planen for øget aktivitet i forbindelse med, at sygehusene igen åbnede op for en lang række behandlinger, som var sat på hold på grund af covid-19.

Regionen har sat gang i 59 ventelisteprojekter, som kører på sygehusene og koster 29 mio. kr. udenfor syghusenes almindelige drift i form af fx længere åbningstider. Regionen samarbejder også med privathospitaler.

Til sidst er et andet centralt element i afviklingen af ventelisterne Garantiklinikken, der hjælper regionens sygehuse med at overholde tidsfrister for udredning og behandling inden for en række specialer, og som i øjeblikket bruges mere end samme periode sidste år.

Udgifterne til den øgede aktivitet med ventelisteprojekter og brug af privathospitaler er tillægsbevillinger, der går ind under det samlede beløb i den rammebevilling, som Regionsrådet besluttede før sommer, og som forventes kompenseret af regeringen.

ibs