SF vil bringe regeringen i mindretal om udrejsecenter

SF er parat til at bringe regeringen i mindretal for at stoppe udrejsecenter på Langeland, siger ordfører.
20. MAJ 2021 14.59

LANGELAND: SF er åben for at stemme for blå bloks forslag om at stoppe det kommende udrejsecenter på Langeland. Det siger SF's udlændingeordfører Carl Valentin.

Dermed gør regeringens støtteparti klar til at bringe regering i mindretal for at få stoppet udrejsecentret på Langeland. Her har SF's borgmester afvist at støtte placeringen.

- Nu bliver regeringen bragt i mindretal. Så må vi se, hvordan de vil reagere på det, siger Carl Valentin.

Han kalder det "meget arrogant", hvis regeringen ikke vil lytte til flertallet og indkalde til forhandlinger om en alternativ placering.

I forvejen er partierne i blå blok enige om et beslutningsforslag, der opfordrer regeringen til at stoppe udrejsecentret på Langeland og i stedet indkalde partierne til forhandlinger. Det siger Venstres medlem af Udlændinge- og Integrationsudvalget Morten Dahlin.

- Vi mener, at det er en dårlig løsning at placere en masse udviste kriminelle på Langeland. Det er dårligt for øens beboere og deres tryghed. Det er dårligt for turismen og for erhvervslivet, siger Morten Dahlin.

Han mener, at placeringen på Langeland er særlig problematisk, fordi det er et område af landet, der fortsat har det svært.

- Det er ikke at sparke på én, der ligger ned. Det er at sparke på én, der er ved at rejse sig. Det synes vi, er en dårlig beslutning, siger Morten Dahlin.

"Tåbeligt med Lindholm"

Regeringen har allerede købt det tidligere asylcenter Holmegaard på Langeland til formålet. Det vækker fortørnelse både hos SF på Langeland og hos støttepartiets repræsentanter på Christiansborg, at regeringen ikke har valgt at inddrage dem i beslutningen.

- Vi er ikke blevet inddraget eller præsenteret for nogle seriøse alternativer. Derfor kan vi kun forholde os til, om vi synes, at det er en god idé at bryde det nuværende center op og flytte det til Langeland. Det synes vi, ikke det er, siger Carl Valentin. 

SF vil derfor ikke på nuværende tidspunkt pege på alternative placeringer. Regeringens støtteparti afviser dog fortsat de blå partiers forslag om Lindholm.

- Jeg synes stadig, at Lindholm-ideen er tåbelig, og den er dobbelt så dyr, som det regeringen har præsenteret. Så det er heller ikke noget, vi er tilhængere af. Men vi er klar til at se på alternative muligheder og have en drøftelse med regeringen om det, siger Carl Valentin.

Ritzau