Nyt udrejsecenter placeres på Langeland
Det tidligere asylcenter Holmegaard på Langeland.
Foto: Tim Kildeborg Jensen, Ritzau Scanpix

Nyt udrejsecenter placeres på Langeland

Driftsomkostninger per person på det nye udrejsecenter vil være det halve af det, som det ville have været på øen Lindholm. Langelands borgmester bakker ikke op.
19. MAJ 2021 8.45

LANGELAND: Regeringen vil placere et nyt udrejsecenter for kriminelle, afviste asylansøgere og personer på tålt ophold på det tidligere asylcenter Holmegård på Langeland. 

En person er på tålt ophold, hvis personen er udvist person, men er i risiko for forfølgelse i hjemlandet og derfor ikke kan udsendes. Det nye udrejsecenter kommer til at blive placeret på et tidligere asylcenter på Langeland.

Halv driftsomkostning

Et nyt udrejsecenter skal være med til at løse den utryghed, som naboerne til Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland oplever.

Partierne i blå blok har stærkt kritiseret, at regeringen ikke har fundet adressen til et nyt udrejsecenter tidligere. Det nye udrejsecenter forventes i fuld drift i andet kvartal af 2022.
 
Ifølge ministeriet skal det nye udrejsecenter huse omkring 130 personer. I forbindelse med etableringen af det nye udrejsecenter vil Fyns Politi have skærpet fokus på sikkerheden i området.

Driftsomkostninger per person på det nye udrejsecenter være det halve af det, som det ville have været på Lindholm. Også etableringen bliver billigere. Mens der var afsat cirka 210 mio. kr. til Lindholm, er Holmegaard blevet erhvervet for 13,5 mio. kr.

Modstand og lettelse

- Det er noget bras og en fuldstændig forkert placering. Det er ikke en klog beslutning og ikke en beslutning, jeg bakker op om. Man eksporterer problemerne direkte ned i et turistområde, siger borgmester på Langeland Tonni Hansen (SF) til TV2.

I Ikast-Brande er borgmester Ib Boye Lauritsen (V) glad for, at det fremover ikke er Udrejsecenter Kærshovedgård, der skal huse udlændinge på tålt ophold og udvisningsdømte kriminelle.

- Jeg kan ikke sige andet, end at jeg er lettet. Personer på tålt ophold og kriminelle udlændinge skaber utryghed for befolkningen, der bor i området, siger han.

ka / Ritzau