Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

SF kræver en udkants-kommision

Det er elever i udkants Danmark, der får de dårligste karakterer i folkeskolen. Det er uacceptabelt, mener partiet, der taler om et over- og et underdanmark

FOLKETINGET: SF vil ikke acceptere, at folkeskolen lige nu er ved at blive opdelt i et over - og underdanmark. Det fastslår SF's kommunalordfører Meta Fuglsang, som reaktion på nye tal, der viser, at det især er elever i udkantsdanmark, der får lave karakterer. Hun kræver, at der øjeblikkeligt nedsættes en udkantskommission.

- Danmark er lige nu i alvorlig ubalance. På grund af regeringens centraliseringspolitik, og alt for dyr transport, flygter de højtuddannede unge lige nu ind til byen for at være tættere på deres uddannelsesinstitution og vidensarbejdspladserne - og de kommer sjældent tilbage igen. Og derfor står vi nu i en situation, hvor polariseringen kan aflæses direkte af elevernes karaktergennemsnit, siger Meta Fuglsang og fortsætter:

- Vi vil sammen med Socialemokraterne nedsætte en udkantskommission, som skal analysere den regionale udvikling og udarbejde forslag til tiltag, der kan sikre en mere harmonisk udvikling, så flere højtuddannede vælger at bosætte sig udenfor storbyerne.

- Samtidig vil vi sikre, at der er tilgængelige uddannelsesmuligheder i yderområderne med et socialt og regionalt taxameter, så skoler ikke er tvunget til at dreje nøglen om pga. faldende elevtal, slutter SF'eren.

mou