DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
SF: København skal opgive tobaks-investeringer

SF: København skal opgive tobaks-investeringer

Sundheds- og omsorgsborgmester vil stille forslag om at sortliste investeringer i tobaksselskaber. Andre kommuner kan være på vej
5. JUL 2012 14.08

KØBENHAVN: Det skal være slut med kommunale investeringer i cigaretter og andet tobak. I hvert fald i København. Det siger SF's sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen, efter avisen Kommunen har afdækket, at København og flere andre af landets største kommuner investerer i tobaksselskaber.

- Jeg mener ikke, at Københavns Kommune skal blive ved med at støtte en virksomhed, der koster så mange menneskeliv. Derfor vil SF stille forslag om, at vi sætter tobaksvirksomheder på negativlisten næste gang, vi vedtager vores investeringsstrategi, siger Ninna Thomsen med henvisning til kommunens såkaldte 'sortliste' over virksomheder, som kommunen ikke vil investere i.

Mens København har investeret over tre mio. kr. i selskabet British American Tobacco, så har Frederiksberg, Odense og Horsens Kommune investeret henholdsvis en kvart million, tre millioner og en million kroner i lignende selskaber. Det viser en stikprøve blandt en række af landets største kommuners investeringer, som avisen Kommunen har foretaget.

Også i Frederiksberg og Horsens vil der nu blive set på, om tobaksselskaber skal udelukkes fra de kommunale investeringsporteføljer.


Læs historien i Kommunen