DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
SF genvælger tre spidser - og opstiller nu sideordnet i Aarhus
Thomas Medom under budgetforhandlinger i 2018 - her sammen med Liv Gro Jensen, der dengang repræsenterede ALT og nu SF.
Foto: Casper Dalhoff, Ritzau Scanpix

KV21:
SF genvælger tre spidser - og opstiller nu sideordnet i Aarhus

Følg udpegningerne af spidskandidater for SF til KV21 - i Halsnæs, Sorø og Aarhus, der skifter fra partiliste til sideordnet opstilling og har to tidligere ALT-kandidater på listen.
16. NOV 2020 12.00
TEMA: KV21

I Aarhus har navnet på SF-spidsen været kendt i et stykke tid, børne- og ungerådmand Thomas Medom, der ved KV17 fik næstflest personlige stemmer med 7.198 - efter borgmester Jacob Bundsgaard med 39.841 - der vel og mærke fik allerflest i hele landet. På de næste pladser kom daværende V-spids Bünyamin Simsek med 5.742, Jette Skive (DF) med 5.058 og daværende K-spids Marc Perera Christensen med 3.341.

SF, der er tredjestørst i byrådet, oplyser nu, at der igen er SF-kandidater nok til at fylde næsten hele byrådet - 30. I dag har partiet fire pladser ud af 31. Ifølge Jyllands-Posten skifter SF i Aarhus nu fra partiliste til sideordnet opstilling, så de personlige stemmetal får langt større betydning. Havde SF haft sideordnet opstilling ved KV17, hvor der var stemmer nok til tre pladser, var Fadi Kassem, der fik 843, kommet ind i stedet for Jan Ravn Christensen, der fik 564.

På listen finder man to tidligere kandidater fra Alternativet, byrådsmedlem på orlov Liv Gro Jensen, som skiftede fra Alternativet til SF i juni, og Sander Jensen, der for tiden er byrådsvikar for hende og har taget samme partiskifte.

I Halsnæs er viceborgmester og formand for Miljø- og Planudvalget Anja Rosengreen (SF) genvalgt som spids, fremgår det af sn.dk. Hun debuterede på den post ved KV17, hvor hun i det hele taget stillede op til byrådet for første gang - og blev med 717 nummer fire på den lokale top fem over personlige stemmer.

Flest fik borgmester Steffen Jensen (S), der er spids igen, med 2.518, foran tidligere borgmester Steen Hasselriis (V) med 1.108, endnu tidligere borgmester Helge Friis (S) med  
722. Femteflest fik den nye V-spids Michael Thomsen med 472.

Her har SF to ud af 21 pladser.

I Sorø har SF genvalgt sin spids, Linda Nielsen, oplyser sn.dk. Hun sidder i dag i en enmandsgruppe i byrådet, hvor Gert Jørgensen (K) er borgmester i en K-V-DF-konstituering.