Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Selvejende institutioner kan ikke pålægges lukkedage

Socialminister Benedikte Kiær (K) bekræfter, at selvejende institutioner gerne må holde færre lukkedage, end det maksimum kommunerne sætter
30. JUN 2011 7.00

Projekt Børnepasning har fået en række henvendelser fra selvejende institutioner med driftsoverenskomst, der var frustrerede over at skulle holde lukkeuger, selvom de hellere ville holde åbent.

Projekt Børnepasning forelagde problematikken for Socialminister Benedikte Kiær og ministeriets svar foreligger nu: De selvejende daginstitutioner må gerne holde færre lukkedage end det maksimum der er udmeldt af kommunen.

'Kommunen kan dog ikke bestemme, hvorvidt den selvejende institution holder færre lukkedage. Den selvejende institution kan derfor vælge, hvor mange dage den ønsker at holde lukket, så længe den ikke overskrider det fra kommunens side fastlagte antal dage og de indgåede økonomiaftaler', skriver ministeren i sit svarbrev.

Hvis en kommune har fastlagt 1 uges ferielukning, kan den selvejende institution holde alt fra 0 til 1 uges ferielukning.

Svaret betegner Michael Engell Hansted fra Projekt Børnepasning som en lettelse for de mange selvejende daginstitutioner, der ikke har ønsket at genere familier og ansatte med flere og flere lukkeuger, men som af kommunen, er blevet pålagt at holde lukket.

krn

Foto: http://www.flickr.com/photos/strocchi/