DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sektor-strid forsinker handicap-sager

HK påpeger store tidskrævende problemer med afgrænsningen mellem Serviceloven og Sundhedsloven
KORT NYT6. JUN 2012 13.24

Lovgivningen på handicapområdet trænger til en gennemgribende revision, mener HK/Kommunals Socialpolitiske Udvalg, der nu indleder en politisk dialog med ministre og socialordførere. Udvalget har gennemført et serviceeftersyn af handicaplovgivningen, der ifølge udvalgets formand, Per Støve, trænger til en markant opstramning:

- Sagen er, at der er store problemer med afgrænsningen mellem Serviceloven under Socialministeriet og Sundhedsloven under Sundhedsministeriet. Mangel på sektoransvar betyder, at de handicappede borgere ofte må vente alt for lang tid på afgørelser om blandt andet hjælpemidler, fordi vi som sagsbehandlere anvender uforholdsmæssigt meget tid på at afklare sektoransvaret.

Som løsning på uklarhederne i den nuværende lovgivning foreslår Socialpolitisk Udvalg ifølge KH Kommunal, at Folketinget nedsætter en national instans, der kan afgøre de mange tvister om sektoransvar. En sådan national instans kan ifølge Per Støve også sikre, at der bliver udviklet en landsdækkende praksis, hvor samlede løsninger på sektoransvaret kan give et gedigent løft til en mere effektiv sagsbehandling.

ka