Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Seks nye velfærdsprojekter får støtte fra Fornyelsesfonden

Et selvhjælpsprogram til hjemvendte soldater og et it-system, der skal øge chancerne for ufrivilligt barnløse, er blandt de nye seks innovative løsninger, der får støtte af Fornyelsesfonden

Seks projekter, der skal munde ud i nye smarte hjælpemidler eller ydelser inden for sundhed og velfærd, får nu støtte på i alt 26 millioner  fra Fornyelsesfonden.

Fornyelsesfonden skal i 2010 - 2012 uddele 760 mio. kr. i støtte til projekter og virksomheder for at skabe ny beskæftigelse, vækst og eksport inden for klima, velfærd samt i hårdt ramte områder.

Bestyrelsesformand Carsten Bjerg siger:

- Ethvert tilvalg indebærer et fravalg. Når vi denne gang deler 25,8 mio. kr. ud blandt seks projekter, er der jo endnu flere projekter, som ikke får støtte. Vi har denne gang haft 26 ansøgere, der bad om støtte for i alt 120 mio. kr. Det er en stor udfordring at vælge de projekter ud, der har bedst potentiale til at skabe nye job og med tiden eksport.

Projekterne spænder vidt:

Unisense Fertilitech (7,3 mio. kr.): Projektet skal udvikle et system, der øger chancerne for ufrivilligt barnløse. Opbygge registre med data for hele behandlingsprocessen; følge udvikling af befrugtede æg og sammenholde med data fra tidligere behandlinger.

Homemind (5 mio. kr.): Projektet skal udvikle en værktøjskasse af webbaserede selvhjælpsprogrammer, der skal hjælpe hjemvendte soldater med at håndtere stress, aggression, angst og depression. Formålet er at kunne henvise dem til den rette kombination af hjælpemuligheder.

Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, Anders Hoffmann, siger:

- Danmark har erhvervsmæssige styrkepositioner på sundheds- og velfærdsområdet. Eksporten af danske sundheds- og velfærdsløsninger er stærkt stigende og udgør i dag omkring 70 mia. kr. årligt. De mange gode ansøgninger, vi har modtaget, viser, at der er grund til at tro, at den positive udvikling kan fortsætte.

De øvrige fire projekter:

F3/Audiovector: Aktiv vellyd - mindre stress gennem lydstimulans. Lydmiljø til plejehjem med støjdæmpning og beroligende lyd.

Viewcare A/S: Den intelligente ble i ældreplejen. Udvikling af forbedret ble til ældre i plejesektoren.

Fiskers Medical Company (DK): Kompressionstube til lymfødem - behandling af følgevirkninger efter brystkræftoperation. Handske til kompressionsbehandling af lymfødem, en mulig bivirkning efter brystkræftoperationer.

Nordic Medical Supply A/S: Operationsstuen - nyt fleksibelt ophængningssystem. Projektet skal udvikle et fleksibelt ophængningssystem for operationsudstyr.

mou