Seks ledere får advarsel for misbrug af skattekroner
Seks ledere i Næstveds Center for Dagtilbud og Skoler har ifølge borgmesteren fået en skriftlig eller mundtlig advarsel for at bruge skattekronerne forkert.
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Næstved:
Seks ledere får advarsel for misbrug af skattekroner

Frygt for dyre godtgørelser får Næstved Kommune til at nøjes med advarsler til ledere, som har forkælet medarbejdere med vin, gavekort og restaurantbesøg.

NÆSTVED: Seks ledere i Næstveds Center for Dagtilbud og Skoler får nu en skriftlig eller mundtlig advarsel for at have brugt kommunale kroner i strid med kommunens regler, skriver Jyllands-Posten.

Som vi beskrev 11. maj og igen i den forløbne weekend, har en intern revision afsløret en kritisabel kultur, hvor der fx er brugt mange penge på sodavand, sandwich og vin til personalet, ansatte har været på restaurantbesøg uden faglige formål, de har modtaget gaver flere gange om året, og der er købt internet til privatadresser, massage og et større lager af gavekort. Honorarer og tillæg er også i nogle tilfælde udbetalt udenom lønsystemet.

Advarslerne til de seks ledere kommer, efter at både KL og et advokatfirma har vurderet, at der ikke er grundlag for at politianmelde nogen af dem.

- Samtidig kan uretmæssige afskedigelser koste os dyre godtgørelser. Så det er ikke, fordi vi ønsker at holde hånden under lederne, men vi vil ikke påføre skatteborgerne i Næstved flere unødvendige udgifter, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til Jyllands-Posten.

En syg kultur

Over for Danmarks Radio fastslår borgmesteren, at der i hans øjne er tale om "en syg kultur".

- Vi vil ikke finde os i, at der er nogle, der på den måde misbruger offentlige midler ved at tage på belønningsture eller give gavekort ud, siger han og tilføjer, at den stikprøvekontrol, som plejer at være standard, ikke har givet anledning til undren.

Den interne revision af skoler og dagtilbud blev sat i gang sidste år, efter at DR havde søgt aktindsigt i brugen af kreditkort i alle landets kommuner, og viste altså en lang række punkter, hvor der var brugt penge i strid med kommunens regler.

Resten af året og fremadrettet fortsætter den interne revision af kommunens virksomheder, så alle centre og virksomheder bliver underlagt intern revision, fremgår det af referatet af et økonomiudvalgsmøde 19. april.

Desuden planlægges en række tiltag, som skal sikre, at kommunens regler og retningslinjer overholdes overalt.