Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Scuba-dykning og termiske kameraer

Kr. 682.000 uddelt til 70 nyskabende naturfagsprojekter for skoler

70 naturfagslærere, museumsfolk, bibliotekarer og mange andre kan i disse dage glæde sig over at have modtaget penge fra Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje. De heldige modtagere skal sammen med mange tusinde skoleelever deltage i den årlige Dansk Naturvidenskabsfestival i uge 39 og har fået støtte til at skabe ny og spændende undervisning i festivalugen.

Heliumluftskib, biobrændsel, robotshow, dragefestival, Jupiter-observationer, scuba-dykning, stand-up fysik og sansehaver. Det er blot et udpluk af de mange aktiviteter, der har modtaget støtte fra festivalpuljen og som skal løbe af stabelen d. 26.-30. september.

Støtten skal give en saltvandsindsprøjtning til de mange dygtige naturfagslærere og formidlere, der har nye ideer til spændende og innovativ undervisning. I alt blev der uddelt midler til 70 projekter ud af 115 ansøgninger.

Pengene går til lækre sager som tågekamre, termiske kameraer, vindmøller, CO2-sensorer, selvlysende kemikalier, håndspektrometre og meget mere. Mange af de deltagende projekter lægger vægt på at uddanne de store elever til at formidle til de mindre - eller sågar til forbipasserende på Københavns Hovedbanegård og i ZOO i både Aalborg og København.

- Vi har været overvældede af de mange ansøgninger, på trods af at ansøgningsfristen har ligget tæt op af skolernes sommerferie. Det viser, at der i Danmark er rigtig mange engagerede lærere, der brænder for deres fag og som vil gøre en ekstra indsats. Det er ofte de sidste kroner, der mangler og derfor er Nordea-fondens uddeling en meget rigtig og målrettet investering i at skabe begejstring for de naturvidenskabelige fag blandt børn og unge, siger Mikkel Bohm, direktør i Dansk Naturvidenskabsformidling der arrangerer Dansk Naturvidenskabsfestival og administrerer puljen.

- Det er glædeligt, hvis vi kan skabe begejstring , inspirere og engagere endnu flere af de børn og unge, der deltager i aktiviteterne i Naturvidenskabsfestivalen, som Nordea-fonden allerede støtter, siger Ulla Björnsson, sekretariatschef i Nordea-fonden, som støtter aktiviteter, der fremmer liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. .

Dansk Naturvidenskabsfestival er en landsdækkende begivenhed, der foregår hvert år i uge 39. Sidste år deltog flere end 100.000 elever fra en tredjedel af landets grundskoler og to tredjedele af landets gymnasier. I år afholdes festivalen i perioden 26.-30. september 2011. Se www.naturvidenskabsfestival.dk

Foto: Thierry Wieleman