Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Scandlines overvejer at investere i vej

Færgefarten Gedser-Rostock vil snart tredoble kapaciteten, og det er mere end den to-sporede vej mellem Nykøbing F. og Gedser kan tage
KORT NYT6. DEC 2011 13.37

GULDBORGSUND: Til næste år indsætter Scandlines to nye kæmpefærger på ruten Gedser-Rostock, og det vil tredoble færgerutens kapacitet. Og rederiet overvejer at indsætte yderligere to kæmpefærger inden 2020. Det vil give et sådant pres på den gamle vej mellem Nykøbing F. og Gedser, at rederiet nu overvejer at investere i en ny vej. Det fortæller Ingeniøren.

- Hvis vi skal fremtidssikre forbindelsen mellem Gedser og Rostock, så er der brug for en ny vej herned. En af mulighederne for finansiering er et OPP-projekt, og på nuværende tidspunkt holder vi alle muligheder åbne - og jeg vil ikke afvise tanken om, at vi også kunne bidrage i en eller anden form, siger liniechef ved Scandlines, Steen Wæver.

Rededriet investerer lige nu 1,7 milliarder i de to nye færger og et tilsvarende beløb i landanlæggene på begge sider af Østersøen. Rederiet regner med, at mange lastbiler med den øgede færgekapacitet vil vælge Gedser, fordi det passer bedre med de østeuropæiske markeder.

mou