Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Satser på at spare 5 mio. på plejeudbud

Holbæk arbejder videre med planerne om at sende driften af et plejecenter og et hjemmeplejeområde i udbud
8. SEP 2011 9.39

HOLBÆK: Holbæk Kommune arbejder videre med planerne om at sende driften af Plejecentret Kastaniely og Hjemmeplejeområde Øst i udbud. Det sker for at få løst opgaverne bedst og billigst.

Louise du Plessis de Richelieu (SF), der er formand for Udvalget for Voksne, understreger dog, at der endnu ikke er truffet endelig afgørelse om at gennemføre udbuddene:

- Kvalitetsstandarderne står ikke til diskussion, men det udelukker ikke muligheden for at udbyde området. Idéen er jo netop at opnå den bedste kvalitet og den laveste pris, og ved et udbud får vi afprøvet, om nogen kan løse den opgave bedre, end vi selv kan, forklarer udvalgsformanden.

Det anslås, at der kan spares fem til ti pct. om året på driften af plejecentret og knapt 10 pct. på driften af hjemmeplejeområdet.

Det svarer til mellem 750.000 og 1,5 mio. kr. om året på plejecentret og 4,5 mio. kr. på hjemmeplejen. Der vil dog være en række følgeomkostninger ved udbuddene, blandt andet til at sikre det daglige arbejde med de private leverandører. Derfor forventes den reelle besparelse at være cirka fem millioner kroner i alt.

ka

Genrefoto