Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Samtlige 47 institutioner DGI-certificeres

Holbæk først med aftale med DGI om, at alle kommunens børneinstitutioner skal certificeres og have langt mere fokus på idræt, leg og bevægelse
26. OKT 2011 9.53

HOLBÆK: Stop-dans på stuerne, sjove idrætsaktiviteter og et væld af lege der giver sved på panden. 3500 børn fra 47 børneinstitutioner i Holbæk kan se frem til masser af fysisk aktivitet.

Holbæk Kommune har indgået en banebrydende aftale med DGI Vestsjælland om, at alle kommunens børneinstitutioner med børn i alderen 0-5 år skal blive til DGI-institutioner. Det er første gang, at så mange børneinstitutioner tager et fælles ryk for at gøre børnene mere aktive.

- I DGI kan vi give en masse inspiration i forhold til leg og bevægelse. Det er ekstremt vigtigt for børn i børnehavealderen, at de bevæger sig og bliver stimuleret motorisk. Det er som et kinder-æg, hvor du får tre ting på en gang, nemlig sundhed, bedre opfattelsesevne og social læring, siger Søren Møller, der er formand for DGI.

DGI har i løbet af de seneste par år certificeret over 135 SFOer og 35 børnehaver i en lang række kommuner.

Aftalen med Holbæk Kommune er den mest omfattende indtil videre, og den indebærer, at alt personale fra hver af de 47 institutioner skal deltage i DGI's kursusmoduler. Her får personalet et indblik i, hvorfor det er så vigtigt, at børn er fysisk aktive i hverdagen, og personalet får inspiration til nye lege og aktiviteter med børnene. Desuden skal alle institutioner udarbejde en bevægelsespolitik, før de officielt kan blive certificerede af DGI.

Formand for DGI Vestsjælland, Margit Ølgod, håber at aftalen med Holbæk baner vejen for, at endnu flere børn og voksne i andre kommuner kan få glæde af ordningen med certificeringen.

- I DGI Vestsjælland er vi parate til at tage udfordringen op, og vi vil arbejde for, at børnenes interesse for motion fastholdes igennem hele livet ved at tilbyde aktiviteter til alle aldersgrupper, siger Margit Ølgod.

Glæden får børnene til at følge med
Daginstitutionen Solsikken i Gislinge har taget forskud på certificeringen og på eget initiativ fået DGIs stempel. Og de andre børneinstitutioner i Holbæk kan godt glæde sig, siger afdelingsleder i Solsikken Mette Simonsen:

- Vi kan se, at børn, der før ikke syntes, det var sjovt at bevæge sig, har fået en anden glæde ved det. Og børnene er kommet tættere på hinanden, ligesom de selv tager initiativ til nye lege, der har masser af bevægelse i sig, siger Mette Simonsen.

Personalegruppen får et løft
Børnehuset Kirsebærhaven er netop gået i gang med certificeringsforløbet, og leder Lars Peter Jensen er begejstret:

- Jeg er sikker på, at vi bliver dygtigere og får et større repertoire i forhold til lege og aktiviteter for børnene. Desuden er det positivt, at hele personalegruppen er med på kursusmodulerne. Det er et rigtig godt bidrag til at holde en høj faglighed, for det giver personalet et fælles løft og noget nyt at fokusere på.

ka