DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Salget af flexboliger på Lolland-Falster toppede i 2020
Som helårshuse er flexboliger typisk bedre isolerede end fritidshuse.
Foto: Lolland Kommune

Salget af flexboliger på Lolland-Falster toppede i 2020

Corona har øget opmærksomheden på muligheden for at skaffe sig arbejdsro ved at bruge helårsbolig som fritidshus.
5. FEB 2021 13.20

LOLLAND / GULDBORGSUND: I 2020 var der en markant stigning i antallet af solgte flexboliger i Lolland og Guldborgsund kommuner, hvor der tilsammen er solgt 209 flexboliger. Det er en stigning på 55 pct. i forhold til året før, lyder det fra de to kommuner.

Flexboligordningen gør det muligt at købe helårsboliger og anvende dem som fritidshuse, og her i en coronakrise, hvor vi er tvunget til at tilbringe det meste af vores tid inden for hjemmets fire vægge, og derfor er der for folk, bosat i de større byer, opstået et behov for mere plads, grønne arealer og en lettere adgang til natur, hvor der ikke er mange mennesker samlet.

Til forskel fra traditionelle sommerhuse er der ingen begrænsning på, hvor meget man må anvende flexboliger, og som helårshuse er de også bedre isolerede end sommerhuse, hvilket gør dem komfortable at anvende i vinterhalvåret også. Man må til hver en tid opsige flexboligtilladelsen og flytte permanent ind i huset.

Siden ordningen blev indført i 2013, er der i alt solgt lige knap 1.000 flexboliger i de to kommuner.

  • Boligen kan ligge både i landzone og i byzone – dog aldrig i et sommerhusområde.
  • Når en ejendom er registreret som flexbolig, er der ingen bopælspligt, og man kan derfor anvende boligen som et fritidshus eller som et ekstra hjem.
  • Udlejning er i orden og er reguleret af sommerhusloven.

ka