Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Salg af Sydfyns Elforsyning skal give millioner

Svendborgs borgmester Curt Sørensen (S) forsøger at sælge Sydfyns Elforsyning, som skal indbringe 600-800 mio. kr.
19. MAR 2012 10.17

SVENDBORG: Det er borgmester Curt Sørensen (S) og stærke kræfter i kommunen, der forsøger at få solgt det mere end 100 år gamle selskab, Sydfyns Elforsyning (SEF), til Danmarks 6. største energiselskab, Energi Fyn. Det oplyser Svendborg Netavis. 

Borgmesteren håber, et sådant salg kan indbringe mellem 600 og 800 mio. kr. til en almennyttig fond, som i så fald skal bruges til investeringer på områder, der kan booste Svendborg. Planen har været under forberedelse i lang tid bag hermetisk lukkede døre.

Men beslutningen ligger ikke hos byrådet – kun det politisk udpegede repræsentantskab i SEF kan træffe afgørelse. Repræsentantskabet består af 45 medlemmer, udpeget af de politiske partier i byrådet, og om halvanden måned skal SEF holde sit årlige repræsentantskabsmøde, hvor det forventes, at forslaget vil blive stillet.

Ifølge Svendborg Netavis har den socialdemokratiske borgmester allerede haft forhandlinger med flere andre partier i byrådet, heriblandt Venstre. De to partier skal være kommet til en overensstemmelse – og i så fald drejer det sig kun om at overbevise deres  medlemmer i SEF-repræsentantskabet om at sig ja til et sådant salg.

Foto: http://mitsvendborg.dk/wp-content/sef-vores-l.jpg

lcl