Sag mod tidligere borgmester og kommunaldirektør falder på manglende beviser
Ingen tiltale mod de to tidligere topfolk i Fredericia.
Foto: Peter Leth-Larsen, Ritzau Scanpix.

Sag mod tidligere borgmester og kommunaldirektør falder på manglende beviser

Ved en domstol vil det ikke kunne bevises, at Fredericia kommunes tidligere topfolk er skyldige i forsømmelse.

FREDERICIA: Fredericias tidligere borgmester Jacob Bjerregaard (S) og tidligere kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe undgår en straffesag. Statsadvokaten i Viborg har afgjort, at der ikke rejses tiltale, melder Sydøstjyllands Politi.

De undgår begge at blive tiltalt og retsforfulgt i en sag om forsømmelser og et køb af en byggegrund. Det oplyser Sydøstjyllands Politi torsdag. Årsagen er manglende beviser til at få de to dømt.

- Statsadvokaten i Viborg har netop truffet afgørelse om, at det ikke under en straffesag kan bevises, at de to har gjort sig skyldige i grove eller oftere gentagne forsømmelser eller tilsidesættelse af deres pligter, lyder det i en pressemeddelelse. Sydøstjyllands Politi har afhørt omkring 35 vidner i sagen, herunder flere medlemmer af økonomiudvalget.

- Samtidigt er efterforskningen mod den tidligere borgmester vedrørende et køb af en byggegrund standset, fordi der ikke er grundlag for at fortsætte den, da der ikke er fremkommet beviser for strafbart forhold, ligesom det må antages, at forholdene er forældede.

Juridisk vurdering

Sagen har ligget til såkaldt juridisk vurdering, efter at et års undersøgelser af borgmesteren var blevet afsluttet. Det betyder, at det er op til anklagemyndigheden, om der skal rejses tiltale eller ej.

I sagen er blandt andet et køb af en byggegrund beliggende ud mod Lillebælt.

Politiet oplyste i april i fjor, at man 12. marts havde modtaget en anmeldelse fra Fredericia Kommune, og at man på den baggrund indledte en egentlig straffesagsefterforskning.

Efterforskningen har i forbindelse med den del af sagen, som handler om købet af en byggegrund på Argentinervej, drejet sig om straffelovens bestemmelse om stillingsmisbrug.

Avisen Ekstra Bladet havde forinden bragt historier om, hvordan Jacob Bjerregaard skulle have vundet retten til at købe grunden uden at have afgivet et skriftligt bud, selv om andre interesserede købere havde henvendt sig til kommunen.

Efterforskningen har også kredset om nogle rygter, der florerede på rådhuset. Rygterne gik på en romance mellem Bjerregaard og daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe.

En advokatundersøgelse slog i marts sidste år fast, at Økonomiudvalget burde have været orienteret om, at disse rygter florerede på rådhuset. Hvad enten de måtte være sande eller ej.

Ritzau/cwa