DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Sådan betaler Herning femkronerne tilbage

Sådan betaler Herning femkronerne tilbage

Borgerne får de ulovligt opkrævede gebyrer modregnet med beløb via ejendomsskattebilletten eller Nemkonto
12. JUN 2012 13.41

HERNING: Herning Kommune har nu fundet en løsning, hvorved det relativt enkelt kan lade sig gøre at tilbagebetale de femmere, der i en del af 2011 blev opkrævet som gebyr pr. tilbagevendende faktura.

Formålet med gebyret var at dække de omkostninger, der er forbundet med at danne, fremsende og registrere betalingerne. Men Tilsynsrådet har siden slået fast, at kommunen ikke havde ret til at opkræve fakturagebyret.

I alt skal Herning Kommune derfor tilbagebetale cirka 600.000 kr. til borgere, som har fået opkrævet femmeren på en faktura. I praksis kommer det til at foregå sådan, at der modregnes et beløb på borgernes ejendomsskattebillet, eller ved at der indsættes et beløb på borgernes Nemkonto. Det sidste er aktuelt, når det gælder fakturaer i forbindelse med dagtilbud og madservice.

Der udbetales i forhold til fakturering, ikke i forhold til betaling. Det vil sige, at der er en mindre fejlmargin - der kan ske tilbagebetaling til borgere, der ikke har betalt gebyret.

- Men alt andet lige er det her den bedste løsning på den udfordring, vi har stået med, siger borgmester Lars Krarup (V).

- I mine øjne har dette altid været en ret lille og udramatisk sag, som jeg synes fik en uheldig drejning i medierne. Selvfølgelig vil vi gerne betale borgerne pengene tilbage, når vi ikke har haft ret til at opkræve dem. Jeg synes bare, det er vigtigt, at det foregår på en måde, så vi ikke binder en masse kommunale resurser - og dermed skattekroner - i arbejdet med at betale et så lille beløb tilbage.

ka