dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Så er rigsretssagen mod Støjberg stemt igennem
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Så er rigsretssagen mod Støjberg stemt igennem

Ingen overraskelser ved andenbehandlingen i Folketinget.

Helt som ventet besluttede Folketinget tirsdag ved andenbehandlingen at rejse tiltale ved Rigsretten mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). For og imod stemte de samme, som det har været kendt gennem de seneste uger.

Sagens kerne er den ulovlige praksis for adskillelse af asylpar, hvor den ene part var mindreårig. Dertil er usandheder fra ministeren overfor fire forskellige samråd medtaget som skærpende omstændigheder.

Under debatten blev fra begge sider kun velkendte synspunkter fremført. Eneste nye element var en tilkendegivelse fra Rosa Lund (EL) om, at en rigsretssag mod statsminister Mette Frederiksen (S) ud fra samme principper som i denne sag vil være uundgåelig, hvis  Granskningskommissionen i minksagen peger på det.

Inger Støjberg selv kaldte rigsretstiltalen den ultimative mistillidserklæring, ikke kun overfor hende selv men også over for hendes udlændingepolitik. Det vidner kun om én ting: "Ingen rygrad", sagde hun.

Hun sluttede af med en tak til de otte V-medlemmer der er imod rigsretssagen, til Lars Løkke Rasmussen (løsgænger, eks-V) der ellers i debatten bebrejdede hende hendes stædighed, til Nye Borgerlige og til Dansk Folkeparti samt "den massive støtte jeg oplever fra danskerne". Hun gav ingen indikationer af sit fremtidige partitilhørsforhold.

139 stemte for beslutningen om rigsretssag og 30 stemte imod. Ingen stemte blankt. Ti var fraværende, heriblandt de fire nordatlantiske mandater der alle anså spørgsmålet for at være internt kontinentaldansk.