S-topfolk har flere gange lagt pres på kritiske eksperter

KORT NYT17. FEB 2020 6.44

Topfolk i Socialdemokratiet har i flere tilfælde lagt pres på kritikere af partiets eller regeringens politik. Det skriver Berlingske, der i alt har fire eksempler på situationer, hvor partiet både før og efter folketingsvalget har forsøgt at påvirke offentlige stemmer. De fire tilfælde drejer sig om Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp, en professor på Aalborg Universitet og en uvildig forsker.

Fx blev Rikke Haugbølle, der er Nordafrika-kender og ph.d. i tunesiske forhold, kontaktet kontaktet af flere med tilknytning til Socialdemokratiet, efter hun havde udtalt sig kritisk til flere medier om partiets forslag om et modtagecenter for asylansøgere i udlandet. Blandt andre ringede daværende pressechef for partiet og nuværende særlig rådgiver for finansminister Nicolai Wammen, Mads Brandstrup, der ifølge Rikke Haugbølles notater fra telefonsamtalen skulle have sagt, at 'jeg vil bare advare dig. Christiansborg kan være en krigszone, og det synes jeg bare, du skal vide, inden du bevæger dig derind'.

I dag siger Rikke Haugbølle om opkaldet, at hun blev meget overrasket, men det fik hende ikke til at holde igen med kritik. Mads Brandstrup ønsker ikke at kommentere historien over for Berlingske, og partiet ønsker heller ikke at stille op til interview. Partiets fungerende politiske ordfører Leif Lahn Jensen (S) skriver i en skriftlig kommentar blandt andet at han 'ikke (kan) genkende, at vi på nogen måde har forsøgt at forhindre en fri og kritisk debat, men beklager selvfølgelig, hvis det er blevet oplevet sådan'.

Ritzau

Se hele historien med flere eksempler hos Berlingske.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job