Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Nordfyns Kommune

S-gruppeformand på Nordfyn gik fra posten, nu helt ude af partiet

Intern splid i socialdemokratisk partiforening har fået både lokalformand og byrådsmedlem til at melde sig ud.

NORDFYN: Intern ballade i Socialdemokratiets partiorganisation i Nordfyn koster nu partiet et byrådsmedlem. Pia Longet, der i forbindelse med opstilling af S' spidskandidat til KV21 forlod posten som gruppeformand, er nu heller ikke længere medlem af partiet.

Hendes farvel fremgår i første omgang kun af en ændring i oversigten over byrådsmedlemmer på Nordfyns Kommunes hjemmeside, hvor Pia Longet siden tirsdag er oplistet som løsgænger. Det vil hun være indtil videre, oplyser hun til DK Nyt og bekræfter, at hun ikke i første omgang har meldt noget ud offentligt.

Pia Longet blev gruppeformand sidste år ved denne tid, da den daværende spids Kim Johansen trak sig fra den post, og hun var tidligere på måneden en af tre aspiranter til at blive ny spids. Hun blev dog vraget med lavest stemmetal af de tre og stoppede som konsekvens deraf straks som gruppeformand.

I samme arbejdsgang forlod den lokale partiforeningsformand både sin post og partiet efter kun et halvt år posten, træt af både personlige og geografiske stridigheder. Pia Longet, der har været byrådsmedlem siden KV13, er nu gået samme vej.

Hun har, siger hun til DK Nyt, 'gode bekendte' i andre partier, men har for nu ingen andre planer eller overvejelser end at være løsgænger.