Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Flertal på plads:
S er med på rigsrets-holdet

En rigsretssag mod Inger Støjberg ser ud til at blive realitet, efter at S tilslutter sig.

Socialdemokratiets folketingsgruppe har i dag besluttet at stemme for en rigsretssag mod Inger Støjberg. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

- Den socialdemokratiske folketingsgruppe har på baggrund af de klare juridiske vurderinger valgt at tilslutte sig, at Folketinget indleder en rigsretssag, siger Mette Frederiksen.

Dermed stemmer alle partier i rød blok for en rigsretssag mod Støjberg. Det bliver den kun sjette af sin slags i danmarkshistorien. Også Liberal Alliance og De Konservative fra blå blok stemmer for en rigsretssag.

Mette Frederiksen understreger, at det er en alvorlig beslutning at iværksætte en rigsretssag, og at den derfor kræver nøje og grundige overvejelser. Derfor har partiet ventet på bl.a. Instruktionskommissionens delberetning og den efterfølgende vurdering, der foreligger fra de uafhængige advokater, der er blevet bedt om at rådgive Folketinget i sagen.

- Det er samtidig vigtigt for Socialdemokratiet at gøre klart, at en minister både kan og skal sætte den politiske retning, herunder kunne udfordre og sætte spørgsmålstegn ved embedsværkets vurderinger og indstillinger og lade dem afsøge alternativer i arbejdet med politiske løsningsforslag. Dette må dog selvsagt ikke føre til, at en minister – trods flere advarsler – er ansvarlig for, at der iværksættes en klart ulovlig administration, siger Frederiksen videre.

ibs