DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

S åbner intern velfærdsdebat

Flere private sygehuse og en reform af SU'en til de højtuddannede er på dagsordenen
KORT NYT9. MAR 2012 6.43

Intet er helligt i et nyt visionsoplæg fra Socialdemokraterne, som sætter hele indretningen af  velfærdsstaten til debat. Både sundhedsvæsen, uddannelsessystem og overførselsindkomster er i spil i den proces, som skal føre til en række nye politiske pejlemærker, der skal tegne regeringspartiet frem mod år 2032, skriver Jyllands-Posten.

'Vi står i en økonomisk situation, hvor det er nødvendigt at overveje, om vi har råd til de universelle ydelser. Det er muligt, at nogle ydelser i fremtiden kan prioriteres anderledes, og at nogle kan undværes,' lyder det bl.a i oplægget, som også konstaterer, at 'danskerne er blevet bedre til at kræve deres ret end til at gøre deres pligt.'

Oplægget, som er sendt rundt til hele det socialdemokratiske bagland, åbner både for flere private sygehuse og en reform af SU'en til de højtuddannede.

Medlemmerne skal nu give deres indspark i debatten frem mod S-kongressen i september. Oplægget kommer kort efter, at også KL's formand, Jan Trøjborg (S) bl.a. foreslog at afskaffe SU'en til kandidatstuderende, og at folkepensionen og kontanthjælpen kun skulle stige i takt med prisudviklingen og ikke den højere lønudvikling.

ka