Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Rudersdal investerer i nyt værktøj til borgerinddragelse

KORT NYT23. APR 2021 12.22

RUDERSDAL: Borgerne skal være en endnu større sparringspartner i Rudersdal, og derfor har kommunen investeret i CitizenLab. Det er en digital platform, som gør det nemmere for borgerne at komme med deres forslag og gå i dialog med politikerne.

Platformen anskaffes i en toårig prøveperiode og bruges i mere end 200 kommuner verden over, oplyser kommunen. Den kan også bruges til at oprette fællesskaber og grupper, hvor borgerne kan ideudveksle og -vikle. Det kan fx være tiltag, som fremmer de 17 verdensmål.

- Borgersamlingen har i den grad vist, hvilken værdi der ligger i at invitere borgerne med ind til at undersøge, overveje og finde nye veje og andre løsninger, end dem, vi som politikere har forestillet os. Vi vil gerne meget mere af det. Det var det, vi aftalte med hinanden, da vi indgik budgetaftalen i efteråret, og vi er kun blevet bekræftet i, at vi skal endnu mere i dialog med borgerne og vi skal som politikere i endnu højere grad invitere borgerne indenfor, udtaler borgmester Jens Ive (V).

ibs