DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Roskilde styrker indsatsen for børn i sorg

KORT NYT14. MAR 2021 12.50

ROSKILDE: Roskilde Kommune vil i samarbejde med Roskilde Domsogns Menighedspleje styrke hjælpen til børn og unge, der har mistet. Ifølge Danmarks Statistik mistede 14 børn i kommunen en af deres forældre i 2019, og de børn vil der nu blive taget bedre hånd om, oplyser kommunen.

Kommunen afsætter 500.000 kr., der skal styrke indsatsen. Domsognets Menighedspleje har allerede tilbudt professionelt ledede sorggrupper for børn og unge i en årrække som en del af deres sociale arbejde. Men med støtten og samarbejde med kommunen er der nu mulighed for at udvide tilbuddet og tilbyde det til alle børn og unge, det er relevant for.

Der er kendskab til 49 børn og unge i kommunen, der har mistet et nærtstående familiemedlem, og 13 børn, der er i sorg, da en i familien er alvorligt syg og risikerer at dø. De penge, kommunen har sat af, vil udover sorggrupper også gå til opkvalificering af relevant personale som lærere og klubmedarbejdere, der er tæt på barnet eller den unge, så de ved, hvordan de skal håndtere barnets sorg.

mh