Rødovre har valgt team til ny administrationsbygning
Visualisering af den nye administrationsbygning.
Foto: Werk Arkitekter

Rødovre har valgt team til ny administrationsbygning

Rødovre Kommune har netop udpeget en vinder i konkurrencen om at tegne et nyt supplement til rådhuset.
24. JUN 2021 9.40

RØDOVRE: Det bliver Werk Arkitekter ApS, der sammen med Oluf Jørgensen A/S og be Hamburg GmbH skal være totalrådgivere på Rødovre Kommunes nye administrationsbygning.

Bygningen skal ligge lige ved det nuværende rådhus, der er tegnet af Arne Jacobsen og er fredet. Den nye bygning skal samle en række arbejdspladser, der i øjeblikket er spredt ud på flere matrikler. 

Forslaget til den nye administrationsbygning er blev udvalgt i konkurrence med fire andre. Kommunen havde på forhånd opsat fem visioner for det nye byggeri, som de interesserede skulle forsøge at leve op til med deres forslag.

Blandt andet skulle huset have en stærk arkitektonisk profil, være en moderne og fleksibel arbejdsplads og desuden være et bæredygtigt byggeri. 

Werk Arkitekters tegninger er blandt andet blev valgt, da det går godt i relation med Arne Jacobsens Rådhus, der stod færdigt i 1956, lyder en del af begrundelsen fra bedømmelsesudvalget, der bestod af fem byrådspolitikere og tre fagdommere. 

Bygningen forventes at blive omkring 8.000 kvm i 2 til 5 etager. Den kommer til at huse en række borgerrettede funktioner samt arbejdspladser til ca. 500 medarbejdere.

Rødovre Kommune går nu i gang med at arbejde videre på projektet i samarbejde med det vindende hold. Det bliver sendt i udbud i 2022 og forventes at stå færdigt i 2025. 

amp