Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Røde smileys nu automatisk på dagsordenen

Sag om voldsramt døgninstitution får Horsens til at skærpe procedurer om arbejdsmiljø
KORT NYT4. JAN 2012 8.23

HORSENS: Når arbejdsforholdene på en kommunal arbejdsplads i Horsens fremover måtte giver røde smileys og kritiske rapporter fra Arbejdstilsynet, skal sagen som fast procedure på dagsordenen i økonomiudvalget, skriver Horsens Folkeblad.

Den nye kurs er en udløber af en skarp kritik fra Bjarne Sørensen (SF) og Dorthe Mogensen (V), dels af personaleforholdene på institutionen Borgmesterbakken, der i foråret udløste et strakspåbud fra Arbejdstilsynet, dels af embedsmændenes manglende informationer til politikerne om forholdene på stedet.

Pædagogerne arbejdede i frygt for vold fra de unge beboere, og konklusionen fra Arbejdstilsynet var at 'medarbejderne i forbindelse med alenearbejde på institutionen udsættes for en alvorlig risiko for vold og trusler samt eftervirkninger heraf'. På to et halvt år har syv-otte medarbejdere forladt stedet.

 

Den daværende leder blev i starten af december efter eget ønske overflyttet til en stilling som pædagogisk konsulent på rådhuset. Lederen af familieafdelingen, Poul Würtz Yde, er i dag konstitueret leder på Borgmesterbakken.

ka

.