Ringsted står uden privat leverandør af hjemmepleje
Ringsted Kommune skal på jagt efter en ny leverandør af praktisk og - som her - personlig hjælp.
Foto: Thomas Vilhelm, Ritzau Scanpix (arkiv)

Ringsted står uden privat leverandør af hjemmepleje

Firma, som har leveret hjemmehjælp i fem år, var ikke tilfreds med den økonomiske ramme. Også Greve fik nul bud på plejeopgaven.
1. JUL 2021 11.50

RINGSTED / GREVE: Ikke et eneste tilbud lå der, da fristen for nylig udløb på Ringsted Kommunes udbud af opgaven med at levere personlig og praktisk hjemmehjælp til borgerne i kommunen. Det oplyser kommunen.

Det betyder, at borgere, der er visiteret til hjemmehjælp, fra 30. september ikke mere kan vælge at få hjælp fra plejefirmaet Altiden som alternativ til den kommunale hjemmepleje, men overflyttes hertil. 

Altiden har i fem år været leverandør af hjemmepleje i kommunen, men har altså valgt ikke at byde på opgaven.

- Altiden vurderede, at vi ikke ville byde ind på opgaven fremadrettet, fordi den økonomiske ramme ikke var tilstrækkelig til at levere pleje og omsorg på et niveau, vi finder tilfredsstillende, oplyser firmaets kommunikationschef, Rikke Falkebo, til DK Nyt.

Godt samarbejde

Trods ophøret af samarbejde sender Altiden og Ringsted Kommune rosende ord til hinanden.

- Vi har haft et tæt og godt samarbejde med kommunen igennem årene, som vi har sat stor pris på, lyder det fra Altiden, mens også kommunens direktør for bl.a. ældreområdet, Kasper Sonne, melder om et godt samarbejde med Altiden.

Alle kommuner har pligt til at tilbyde borgerne valgfrihed af leverandør for personlig og praktisk hjælp. Derfor skal politikerne efter sommerferien tage stilling til det videre forløb for at finde en ny leverandør, så borgere fortsat har frit valg, oplyser kommunen.

Greve splitter opgaven op

Også Greve stod med nul tilbud, da opgaven med hjemmepleje for nylig var i udbud. Her har byrådet nu besluttet at annullere det store udbud af hjemmepleje, og i stedet får både mindre og større virksomheder nu mulighed for at byde på en del af hjemmeplejens opgaver, oplyser kommunen.

- Vi må desværre erkende, at der ikke er private leverandører, som matcher opgaven i forhold til prisen. Det synes jeg er ærgerligt, men man får altså ikke altid præcis det, man allerhelst vil have. Jeg håber, at mindre leverandører nu vil byde på en del af opgaven, så vi stadig kan sikre gode valgmuligheder for de ældre, siger borgmester Pernille Beckmann.

Flere leverandører vil betyde flere administrationsomkostninger, men til gengæld kan kommunens 1.400 modtagere af hjemmehjælp fortsat vælge mellem kommunens hjemmehjælp og en privat leverandør. I hvert fald hvis der kommer nok udbydere af hjemmehjælp til at dække behovet, konstaterer kommunen.